Almeria

Volgens Almeriasommigen is Almería (170.000) ‘het best bewaarde geheim van Spanje’. Daarmee doelt men eigenlijk vooral op de provincie Almería, die op sommige plekken veel natuurschoon te bieden heeft en niet wordt overspoeld door massatoerisme. Dit komt omdat dit meest oostelijke gebied van de zuidkust redelijk geïsoleerd ligt, achter het Sierra Nevada gebergte.

Hoewel de provincie over een haven en vliegveld beschikt, is de enige echt toeristische stad Roquetas del Mar. Verder kenmerkt de kust ten westen van de stad Almería zich vooral door intensieve kasteelt, zover als het oog strekt, met als belangrijkste centrum ‘El Ejido’.

Alcazaba van Almeria

De provinciehoofdstad Almería zelf is een relaxte haven die ooit weelderigere tijden heeft doorgemaakt. Zoals in veel Spaanse steden is de grootste attractie het Alcazaba, een deels gerestaureerde vesting die een mooi uitzicht biedt over de stad. Verder vind je in Almería uiteraard de nodige winkels, restaurants en een boulevard in het centrum.

Wild Western park Mini-Hollywood

Almeria attractiepark Mini-HollywoodWat een bezoek aan de stad vooral leuk maakt, is de combinatie met een uitstapje in de omliggende natuur in de provincie. Zo’n 30 kilometer boven de stad ligt Europa’s enige woestijn (Desierto de Tabernas) met bijbehorend entertainmentparken ‘Mini-Hollywood (Oasys Theme Park) en Texas Hollywood (Fort Bravo)in cowboy stijl, die vroeger dienden als filmsets voor wild western klassiekers. Nu zijn er cowboyshows te zien en je kunt er op de foto met acteurs plus paarden. Mini-Hollywood huisvest tevens een dierentuin en een zwembad, wat het uitstapje echt compleet en geslaagd maakt voor een goed-gevulde dag.

Cabo de Gata

Ten oosten ligt een uitgestrekt duinnatuurgebied ‘Cabo de Gata’ met prachtige rustige stranden a la Lonely Planet. Cabo de Gata is ook de naam van het aangename dorpje op de meest oostelijke punt dat weer dezelfde naam draagt als de vuurtoren.

Mojacar

Overigens vormt de directe snelweg tussen Almería en Granada door de woestijn, de Alpujarra en de Sierra Nevada een prachtige rit. Helemaal aan de noord-oostelijke rand van de provincie Almería ligt het populaire pittoreske dorpje Mojacar.

  • Almeria heeft een permanente (overdekte) markt van maandag t/m zaterdag.
  • Feria Almeria: eind Augustus

Juridisch advies huis kopen Almeria

Almeria