Salobrena

Uitzicht op Salobreña pueblo

Salobrena (10.000 inwoners) is door z´n ligging een iconisch dorpje. Het ligt op een heuvel aan de verder vlakke kust voor de Siërra Nevada, heel uniek. De ene kant van de heuvel is zo stijl dat er niks op gebouwd kan worden. Maar de andere kant staat vol met typisch Spaanse witte huisjes. Je kunt het beste beneden aan de heuvel parkeren en te voet naar boven gaan. Wel een flinke klim uiteraard! Het oude Moorse kasteel van Salobreña biedt echter een romantisch uitzicht op de bergen en de kust, de Costa Tropical. Uiteraard was dit vroeger erg gunstig met het oog op mogelijke aanvallen door piraten vanaf zee.

Salobrena Costa

Naast de berg waar Salobrena Pueblo op gelegen is, kun je vakantie genieten op een heerlijk breed strand. De bebouwing langs dit strand is nieuwbouw en biedt ruimte aan de vele stadsmensen uit Granada die in het weekend aan de kust willen verblijven. Salobreña ligt namelijk op een klein halfuur rijden van de provinciehoofdstad en deze badplaats is het eerste stadje waar je op stuit als je de snelweg verlaat. Het rechte strand heeft een lange wandelboulevard, enkele comfortabele chiringuitos en veel opties voor waterrecreatie.

Salobreña Costa heeft richting het binnenland en Motril veel landbouwgrond door het gunstige klimaat, de vlakke ligging en de watervoorziening vanuit de Sierra Nevada / Alpujarras. Voor mensen die in deze plaats op vakantie gaan heeft het binnenland uiteraard een grote toegevoegde waarde. Buiten natuurschoon bieden de bergen namelijk ook een scala aan sport- en recreatiemogelijkheden. Denk hierbij aan skieën, paardrijden, mountainbiken, abseilen, etc.

  • De markt is op dinsdagochtend.
  • Feria Salobrena: eind juni.
  • Taxi tel. 958 610 926

Juridisch advies huis kopen Salobreña (Granada)

Salobrena strand
Salobreña strand