Torremolinos

torremolinos strandTorremolinos (60.000 bewoners) aan de Costa del Sol vlak naast Malaga is al sinds tientallen jaren een populaire badplaats voor voornamelijk Nederlanders. De stad heeft een breed strand en uiteraard ook een lange boulevard, de Paseo Maritimo. De badplaats is daarnaast van oudsher geliefd binnen de gay-scene en biedt redelijk wat uitgaansgelegenheden. Hoewel het een flinke plaats is met een aardig centrum, komt de aanblik wel een beetje ouderwets over. Veel flats staan er sinds de jaren 70 toen Torremolinos de bakermat van het massatoerisme vormde binnen Spanje. Sinds die tijd is er altijd veel Nederlandse horeca geweest.

Attactieparken Torremolinos

waterpark aqualandia torremolinosDaarentegen is Torremolinos levendig (ook in de winter) en heeft de stad een aantal leuke attracties. Bijvoorbeeld het familie waterpark Aqualandia met een ´zee´ aan glijbanen en ander waterentertainment voor groot en klein.

Naast dit park ligt ook een Krokodillenpark met de grootste krokodil van Europa. In dit park krijg je een zeer informatieve rondleiding en mag je op de foto met een baby-krokodil. Het voordeel van een bezoek tijdens de hete uren, is dat de dieren meer actief zijn. Ook kun je in Torremolinos ook een paardenshow (Ritmo a Caballo / El Ranchito) bezoeken, is er een botanische tuin (Molino de Inca) en een stadspark (Parque la Batería).

Dia del Pescaito (dag van de visjes)

Dia del Pescaito TorremolinosOp 11 juni viert men het populaire volksfeest El Dia del Pescaito (in La Carihuela) met flamencomuziek, klederdracht en veel gratis vis die traditiegetrouw op een bamboe espeto/spies worden op de barbecue worden gegrild (sardientjes, paella etc.).

Spaanse paardenshow Ritmo al Caballo

Nederlandse school Parasol

Interessant voor immigranten / expats is verder nog dat in deze stad een officiële Nederlandse school zit (Parasol Costa del Sol), die kinderen vanaf 4 jaar lesgeeft.

  • Feria: eind september
  • Taxi: 952 382 744

Juridisch advies huis kopen Torremolinos

Torremolinos krokodillenpark