Coronavirus andalusie

UPDATE 4 JUNI 2020: Vanwege het Coronavirus in Andalusie en de rest van Spanje wordt de huidige Staat van Alarm voor het laatst verlengd tot 26 juni. Toeristen kunnen vanaf 1 juli weer komen en er nu zijn al vluchten mogelijk voor Spaanse residenten (met groene kaart). Door de eerdere strenge maatregelen zijn de Corona cijfers in Spanje momenteel relatief goed. Het normale leven komt weer op gang; terrassen, stranden en musea zijn weer open. Nederlanders en Belgen die op vakantie willen naar Andalusie of de Costa del Sol kunnen zeker komen, zolang ze rekening houden met de logische restricties.

Zo moet je wellicht wat verder lopen voor een ruime plek op het strand of een tafeltje op een terrasje. Ook is bijvoorbeeld de Feria van Malaga afgelast. De verwachting is echter dat het sowieso rustiger zal blijven aan de kust. Deze twee zaken kunnen elkaar opheffen waardoor een vakantie juist aangenamer kan worden. Daarnaast wordt er veel van het landelijk toerisme (turismo rural) verwacht, aangezien het op het platteland uiteraard heerlijk rustig is. Al eens gedacht aan een vrijstaand huis te huren met prive zwembad of een B&B in het binnenland van Andalusie? Daarnaast blijft het weer normaal gesproken tot eind oktober ´zomers´ waardoor er meer spreiding kan plaatsvinden.

Laag aantal besmettingen Coronavirus Andalusie

Andalusie is één van de regios die het minst geraakt is door het Coronavirus, zeken buiten de grote steden. Het totale aantal besmettingen ligt hier dan ook véél lager dan in Madrid, Barcelona en delen van Noord-Spanje. De relatief goede resultaten voor Andalusie lijken te danken aan de lage bevolkingsdichtheid, het warme klimaat en het feit dat er nog maar weinig besmettingen waren toen de strenge lock-down van kracht werd. De toeristische sector staat dan ook klaar om vakantiegangers in aangepaste vorm te ontvangen zodra dit weer is toegestaan.

Gezondheidszorg Costa del Sol

Daarnaast is de zowel de openbare als particuliere gezondheidszorg aan de Costa del Sol ingesteld op vele toeristen. Aangezien er dit jaar echtminder toeristen worden verwacht, kan deze capaciteit nu ingezet worden voor Coronapatienten, mocht dit nodig zijn. De toeristische sector is één van de grootste inkomstenbronnen voor de economie. Spanje zal er dan ook alles aan doen om te voorkomen dat zich onveilige situaties zullen vormen.

Zie voor de meest actuele informatie over het Coronavirus in Spanje en Andalusie: https://www.spanjevandaag.com/