Even wegdromen: dit zijn de mooiste badplaatsen van Andalusië

De winterdip komt eraan. En als wij naar buiten kijken, worden we er ook niet vrolijker op. Wij zien dat dan maar als de uitgelezen kans om alvast na te gaan denken over je volgende vakantie! Even wegdromen van de zon, het warme water en de gezellige sfeer van Spanje – want laten we eerlijk zijn: als we het over vakantie hebben, komt Spanje als eerste te binnen schieten. Wij zetten wat badplaatsen van Andalusië op een rijtje!

Malaga is één van de bekendste badplaatsen van de Costa del Sol in Andalusië

Costa del Sol: onverminderd populair

De Costa del Sol is bij de meesten wel bekend als bestemming voor een goedkope vakantie naar Spanje. Wij vinden dat niet zo gek. De badplaatsen van deze regio worden al jaren geroemd om hun prachtige stranden en gezellige stadjes die goed op de toerist zijn ingespeeld. Torremolinos, Benalmadena en Nerja zijn en blijven populaire vakantiebestemmingen voor veel West-Europeanen. Kijk er dan ook niet vanop dat je in deze badplaatsen veel Nederlanders, Belgen en Engelsen tegen komt. Op zoek naar wat meer glamour? In Marbella is het luxe auto’s, grote villa’s en bekende mensen spotten.

Het grote voordeel van de Costa del Sol is dat de regio goed is ingericht op de toerist. Je vindt hier vrijwel alles wat je als moderne vakantieganger zoekt – leuke barretjes, mooie en schone stranden, en goede hotels. Het is dus best te begrijpen dat de Costa del Sol een populaire bestemming blijft. Een goede last minute deal naar de Costa is door het grote aanbod trouwens ook zo gevonden.

De rust opzoeken aan de Costa de la Luz

Ontspannen is voor sommigen niet per se het eerste woord wat te binnen schiet als Andalusië wordt genoemd. De Costa del Sol trekt immers jaarlijks massa’s toeristen. Toch kan je in Andalusië prima terecht voor een relaxvakantie. Iets westelijker ligt namelijk de Costa de la Luz. Aan deze kustregio is het authentieke Spanje nooit ver weg. Ideaal dus voor de avontuurlijke of alternatieve reiziger!

Het ommuurde Tarifa, bijvoorbeeld, is een surfwalhalla en door de Marokkaanse invloeden is er een sfeer als nergens anders. In dit levendige stadje heerst alsnog een hippiecultuur die zowel laid-back als uniek is. Echt op zoek naar stilte? Een dorpje als Las Negras geeft een kijkje in het Spanje van vroeger. De accommodaties zijn kleinschalig en authentiek. Geloof ons: hier kom je tot rust!

Andalusië heeft het

Of je nu lekker wil struinen over boulevards of juist door de stenen straatjes van pittoreske dorpjes: in Andalusië kan het allebei. Het aanbod badplaatsen is hier zoals nergens anders in Europa. Wij kijken er dan ook niet van op dat Spanje, en dan vooral Andalusië, onverminderd populair blijft onder vakantiegangers. Al zin om te boeken? VakantieDealz kan je misschien nog wel een leuk prijsje bieden. Zet die koffer maar vast klaar. Spanje roept!