Landschap en kust

landschapAls je door Spanje reist, wordt je getrakteerd op een prachtig landschap met prachtige kust. Dit grootste land op het Iberisch schiereiland is na Zwitserland het land met de hoogste gemiddelde hoogte van Europa: gemiddeld 660 meter boven de zeespiegel. Maar 11% ligt lager dan 200 meter en 42% ligt hoger dan 1200 meter. Madrid is de hoogst gelegen hoofdstad van Europa op 670 meter.

Landschap

Het gebergte Sierra Nevada in de provincie Granada is met de Mulhacén (3481 meter) de hoogste top van het Spaanse vasteland. De hoogste bergtop van heel Spanje ligt op het Canarische Eiland Tenerife (3707 meter). In Spanje vind je een grote verscheidenheid aan landschappen door de vele gebergten en verschillende klimaten.

Kusten

Kust-landschapMet 5.000 kilometer kust en het zachte warme klimaat worden de zonovergoten stranden elk jaar bezocht door miljoenen toeristen en overwinteraars. Spanje grenst aan de volgende zeeën:

Middellandse Zee in het oosten en het zuiden
Cantabrische Zee in het noorden (= Golf van Biskaije)
Atlantische Oceaan in het westen en het zuiden

Costas van Andalusië

De kust van Andalusië is verdeeld in de volgende costas:

  • Costa de la Luz (provincie Cadiz en Huelva, van Portugal tot Tarifa)
  • Costa del Sol (provincie Malaga, van Manilva in het zuid-westen tot Nerja in het oosten) Het oostelijk deel van de provincie Malaga wordt ‘La Axarquia’ genoemd en Nerja vormt van zowel de provincie Malaga als la Axarquia de meest oostelijke plaats.
  • Costa Tropical (provincie Granada, van La Herradura tot Adra).
  • Costa de Almeria (provincie Almeria, van Adra tot Mojacar).

Meer informatie over de ligging en het klimaat van Nerja vind je hier.

Kust van Nerja aan de Costa del Sol