La Herradura

La Herradura (3.000 inwoners, vanaf Nerja 17 km) betekent ‘hoefijzer’ en is een deelgemeente van Almunecar aan de Costa Tropical in de provincie Granada. Het is een klein rustig plaatsje dat in een prachtige baai ligt. Er zijn niet zoveel horecagelegenheden, maar je kunt er heerlijk op het brede strand vertoeven. Ook is de plaats populair om te duiken of te snorkelen.

Halverwege de boulevard staan enkele chiringuito’s (visrestaurantjes), waarvan ‘El Chambao de Joaquin’ ondanks de wat hogere prijs wel een aanrader is door zijn prachtige ligging. Op het strand zelf zijn onlangs een flink aantal outdoor fitnessapparaten geplaatst en er zijn ook een aantal speeltuinen. La Herradura is een voornamelijk Spaanse badplaats, wat inhoudt dat het toeristenseizoen zich met name concentreert in juli en augustus. Ten westen van La Herradura ligt de berg Cerro Gordo die prachtig uitzicht biedt over de kust. Helemaal op de top ligt een dure villawijk.

Jachthaven Marina del Este

VlakMarina del Este haven voorbij de baai ligt een jachthaventje ‘Marina del Este’. Via een slingerweg kom je aan de andere kant van de berg. De haven is vanaf de weg niet zichtbaar, dus let op de borden ‘Marina del Este’. In de haven liggen een aantal restaurantjes en er zit een duikschool. De 228 ligplaatsen schijnen behoorlijk prijzig te zijn.

Juridisch advies huis kopen La Herradura (Granada)

De markt van La Herradura is op vrijdag ochtend (tot 14:00 uur, Plaza Nueva).

la herradura