La Herradura

Nudistenstrand Playa Cantarijan in La Herradura
Nudistenstrand Playa Cantarijan in La Herradura

La Herradura (4.000 inwoners, vanaf Nerja 17 km) betekent ‘hoefijzer’ en is een deelgemeente van Almunecar aan de Costa Tropical in de provincie Granada. Het is een klein rustig plaatsje dat in een prachtige baai van de Middelandse zee ligt. Tussen Nerja-Maro en La Herradura vind je het natuurgebied Parque Natural de los Acantilados de Maro-Cerro Gordo. Dit indrukwekkende deel van het Sierra de la Almijara gebergte loopt via een groene vallei helemaal tot aan zee rijkt tot aan het nudisten / naturistenstrand Playa Cantarijan. Ook de rotsachtige kuststrook met diverse watervallen en koraalriffen is beschermd.

Er zijn niet zoveel horecagelegenheden in het centrum, maar je kunt er heerlijk op het brede strand vertoeven. Ook is de plaats populair om te duiken, kayakken of te snorkelen. Vanwege zijn schoonheid is La Herradura behoorlijk populair geworden onder Noord-Europese huizenkopers in het hogere prijssegment. 

Halverwege de boulevard staan enkele chiringuito’s (visrestaurantjes), waarvan ‘El Chambao de Joaquin’ ondanks de wat hogere prijs wel een aanrader is door zijn prachtige ligging. Op het strand zelf zijn onlangs een flink aantal outdoor fitnessapparaten geplaatst en er zijn ook meerdere speeltuinen voor kinderen. La Herradura is een voornamelijk Spaanse badplaats, wat inhoudt dat het toeristenseizoen zich met name concentreert in juli en augustus.

El Castillo is een militair fort uit 1771. Populaire wijken zijn Cantarriján, los Cármenes del Mar, Cerro Gordo, Los Corrales, la Cuesta del Marchante, El Enclave, la Marina del Este, Mezquita, El Nogal, Las Palomas, Peña Parda, San Antonio, San Nicolás, Punta de la Mona en Las Terrazas.

Cerro Gordo

Ten westen van La Herradura ligt de Cerro Gordo. Deze 325 meter hoge berg biedt prachtig uitzicht over de rotsachtige kust van de Costa Tropical. Helemaal op de top ligt een dure villawijk, Punta de la Mona. Het heeft een uitzichtspunt, een restaurant ´Mirador de Cerro Gordo´ en een vuurtoren. Onderaan Cerro Gordo liggen de stranden Playa Los Berengueles (Bahia del Vapor) van 400 meter, Playa El Muerto van 250 meter en het ravijn Cotobro.  

Jachthaven Marina del Este

Marina del Este haven
Jachthaven Marina del Este

Vlak voorbij de baai ligt een jachthaventje ‘Marina del Este‘. Via een slingerweg kom je aan de andere kant van de berg. De haven is vanaf de weg niet zichtbaar, dus let op de borden ‘Marina del Este’. In de haven liggen een aantal restaurantjes en er zit een duikschool. De 228 ligplaatsen schijnen behoorlijk prijzig te zijn.

De markt van La Herradura is op vrijdag ochtend (tot 14:00 uur, Plaza Nueva).

Juridisch advies huis kopen La Herradura (Almuñecar, Granada)

la herradura