Torrox

Torrox (Torrox dorpsplein12.000 inwoners, vanaf Nerja 10 km) is vanuit Nerja zowel via de snelweg richting Málaga als de kustweg te bereiken (leuk ritje). Het bestaat uit 2 delen, Torrox Costa en Torrox Pueblo die een paar kilometer uit elkaar liggen (´Pueblo´ ligt noordelijk van de snelweg). Hoewel het dorp zelf best mooi en fraai gelegen is, bevinden zich hier jammer genoeg geen bijzondere bezienswaardigheden of restaurants. Je zult hier dus weinig toeristen treffen. Eigenlijk is dat best jammer, want het is een authentiek dorp en volgens sommigen juist minder ‘opgepoest’ dan het fotogenieke naastgelegen dorp Frigiliana.

Torrox-Costa

torrox boulevard´Costa´ is meer op toerisme gericht en kent ook meer hoogbouw. Ondanks het minder pittoreske karakter is de verlengde boulevard langs het strand leuk om te bezoeken. Het is hier heerlijk om te wandelen, joggen, fietsen of skeeleren. De boulevard loopt vanaf de vuurtoren (met hiernaast enkele oude opgravingen van een Romeinse necropolis) langs het grote kleurrijke Iberstar hotel. Deze is tegenwoordig nog een heel stuk verder doorgetrokken. Ook in Playa ‘El Peñoncillo’ (richting de wijk Calaceite in het oosten) vind je nog leuke chiringuitos langs het strand. Vooral Chirinquito El Barco heeft het idyllisch en weids aangepakt met een buitenbar, lounge-hoeken, echt gras, bloemen en een gratis springkussen voor de kinderen.

In tegenstelling tot Nerja en Pueblo is Costa vrijwel geheel vlak wat natuurlijk prettig is voor senioren of mensen die minder goed ter been zijn. Waar het grootste deel van de toeristen in Nerja Engels is, kent Torrox-Costa vooral veel Duitse klandizie.

Goedkoper alternatief

Een Torrox Pueblo decoratieander voordeel is dat de prijzen van de horeca en de huur- en koopprijzen van onroerend goed lager liggen dan bijvoorbeeld in Nerja. Wat dat betreft is Torrox echt een relatief goedkope low-budget bestemming. Dit maakt deze plaats -samen met het ideale klimaat– natuurlijk ook ideaal om low-budget te overwinteren. Daarnaast is Costa een ‘ondiepe’ plaats. Hierdoor is het vanuit je appartement altijd maar een paar stappen wandelen is tot aan het strand.

Festiviteiten

Torrox is verder beroemd om zijn culinaire migas festival dat in december gehouden wordt. Migas is een traditioneel boerengerecht dat bestaat uit gebakken broodkruimels en in vele variaties wordt geserveerd. Kijk in het overzicht voor andere feesten en festiviteiten zoals de jaarlijkse feria en het zomerse volksdansfeest Festival de Danza y Coros .

Beste klimaat van Europa

Torrox en Nerja hebben officieel ‘het beste klimaat van Europa‘. Ook maakt de plaats samen met Nerja, Frigiliana en Competa deel uit van de Ruta del Sol y Vino. Zie voor uitgebreidere Engelstalige informatie: Torrox.

  • De markt in Pueblo en ook in Costa is op maandagochtend (tot 14:00 uur).
  • Feria Torrox: begin oktober
  • Taxi Torrox tel. 952 530 352

Juridisch advies huis kopen Torrox (Andalusie) en budgettips voor residenten.

Torrox strand