Accommodaties

Typisch Spaanse accommodatiesAlle soorten accommodaties hebben zo hun eigen voordelen, ongeacht hun prijs. In hotels heb je luxe, de zwembaden zijn groot, elke dag schoonmaak en all-inclusive buffetten zijn voor veel mensen het toppunt van luxe. Een appartement daarentegen biedt meer privacy, afzonderlijke ruimtes en veel mensen stellen een eigen keuken zeer op prijs. B&B´s schieten tegenwoordig op het platteland als paddenstoelen uit de grond en bieden vaak rust plus een zeer persoonlijke service. Hostels zijn laag geprijsd en centraal gelegen. Daarnaast kunnen liefhebbers nog voor een camping kiezen, goedkoop, lekker dicht bij de natuur en je maakt gemakkelijk contact met de buren. Leuk voor mensen die van outdoor activiteiten houden en natuurlijk voor kinderen. Wel behoorlijk warm in het hoogseizoen. Ook glamping (glamorous camping) komt tegenwoordig voor in Andalusië. Voor ieder wat wils dus.

Accommodaties in Nerja Capistrano

Accomodaties in Nerja Capistrano PlayaWie voor pittoresk gaat, kan het het best zoeken in oostelijk Nerja. Hier liggen Capistrano Playa (boven Burriana strand en het dichts bij het centrum), Capistrano Village / Pueblo (met schilderachtige beklinkerde straatjes), San Juan de Capistrano (tegen de berg met schitterend uitzicht over Nerja) en Capistrano Oasis (met een exotische tuin en een oud aquaduct). Doordat de appartementen bijna allemaal particulier bezit zijn, kan het niveau van de inrichting wel verschillen. Klik hier voor een appartement huren in Nerja (ons appartement in Capistrano Playa).

Hotels Nerja

In Hotel NerjaNerja vind je hotels in alle prijsklassen. Nerja Hotel Bajamar (2 sterren) een sympathiek en zeer schoon familiehotel midden in het centrum met een goede prijs-kwaliteit verhouding. De grootste hotels van Nerja zijn het RIU Monica (4 sterren, bij Plaza de los Cangrejos), Marinas de Nerja (4 sterren, tegenover de wijk Punta Lara aan het einde van Playazo strand) en Perla Marina (ook 4 sterren, iets verder dan het RIU Monica). Het RIU heeft een vrij toegankelijke beautysalon en Marinas de Nerja heeft naast beautybehandelingen ook nog een wellness circuit met sauna’s. Dit kost twaalf euro voor anderhalf uur en is ook vrij toegankelijk. Daarnaast zijn er in de stad nog een flink aantal hostels (bijvoorbeeld Hostal Abril) en ook enkele B&B’s.

Spaanse Paradores 

Parador van JaenParadores zijn een verzameling van 91 staatshotels die verspreid liggen door heel Spanje (in totaal wel 10.000 bedden). Deze hotels zijn gevestigd in oude kloosters, paleizen of kastelen. Ze variëren van 3 tot 5 sterren en kosten 90 tot 200 euro per nacht. Niet echt goedkoop dus, maar wel een bijzondere manier van overnachten. Leuk voor liefhebber van geschiedenis en/of luxe. Om de maximaal 500 kilometer kom je ze tegen. Ruim van te voren boeken is wel aan te raden, want de paradores zijn erg populair, zoals die van Jaen. Ook Nerja heeft een parador als vakantie accommodatie. Helaas niet in een prachtig historisch gebouw, maar wel met een schitterend uitzicht over de zee en Burriana Playa.

Klik hier voor de officiële Parador-site

Camping Nerja-Maro

Camping Nerja-MaroIn Maro, de deelgemeente ten oosten van Nerja, ligt een kleine camping ‘Camping Maro. De plekken staan helaas niet op gras, maar de camping is gezellig, schoon, goedkoop een heeft goede algemene accommodaties. Er is in deze accommodatie ook een zwembad en een bar. De afstand tot de grotten is 1 km en tot het centrum van Nerja 4 km.
Reserveren is aan te raden, vooral in het hoogseizoen en het behoeft geen verdere uitleg dat het hier dan behoorlijk warm kan worden. Tel. 0034 – 952 529 714.

Zie de volgende links voor Campings in Spanje  (Nerja, Torrox, Torre del Mar, Motril, etc,).
Lees hier meer over het steeds populairder wordende ‘turismo rural’ (plattelandstoerisme).

Voor bijzondere overnachtingsgelegenheden in Andalusie: www.elizawashere.nl

vakantie accomodatie