Maro

Maro strandMaro is een klein dorpje en tegelijkertijd een deelgemeente van Nerja. Het plaatsje telt ongeveer 800 inwoners. Maro´s ligging is heel fraai aan de kust, op 4 kilometer ten oosten van Nerja. De Cuevas de Nerja (grotten), de resten van de Romeinse stad Detunda liggen hier vlakbij (zie kopje geschiedenis) en er bevindt zich een kleine camping ´rural´ in Nerja-Maro. Je vind er slechts een paar restaurantjes en er is een kerkje (Nuestra Señora de las Maravillas uit begin 17e eeuw) te bezichtigen.

Stranden en natuur van Maro

Natuurgebied Cerro Gordo (Maro)Daarnaast heeft het plaatsje enkele mooie stranden waaronder Alberguillas en Cantarriján (naturisten). De stranden en kliffen van Maro tot aan de berg Cerro Gordo zijn tot beschermd natuurgebied verklaard. Daarom is Maro geliefd bij fans van watersport en outdoor activiteiten. Ook kun je uitstekend wandelen in het natuurgebied Los Acantilados (vanaf de grotten omhoog). Zo ligt er bijvoorbeeld een leuke picknickplek op 5 km afstand ‘El Pinarillo’. Echt een erg leuke wandeling!

Maro aquaduct

Aguila aquaduct MaroOp weg naar Maro – voorbij de afslag naar de snelweg – kun je zowel aan de linker- als rechterkant overblijfselen zien van een prachtig oud Romeins Aguilla-aquaduct dat ook werd gebruikt voor de suikerfabriek die in de 17e eeuw werd gebouwd.

Feesten

Op het terrein van de grotten wordt het folklorefeest San Isidro gevierd. Gedurende een hele dag wordt de beschermheilige San Isidro in een feestelijke stoet uit de kerk bij Balcon de Europa naar Maro gedragen. Het is een leuk feest met veel paarden, klederdracht en cultuur. Eenmaal op het feestterrein aangekomen is er groot aantal buitenbars en enkele open lucht-discotheken. Die beginnen overigens al de avond ervoor.

Andere feesten in het dorp zijn ‘San Anton’ in januari, de Maro feria in september en Maroween. Maroween is een combinatie van Halloween plus het lokale oogstfeest / kastanjefestival en wordt uiteraard gehouden op 31 oktober.
Maro dorpsplein