Uitgaan

Jongeren houden van uitgaan op Tutti Frutti plein
Jongeren houden van uitgaan op Tutti Frutti plein

Uitgaan in Nerja? Ja zeker! Aan restaurants en (tapas)bars is absoluut geen gebrek en er is voor ieder wat wils. In de zomer is het ‘s avonds gezellig in het centrum en op de boulevard van Burriana Playa. Vooral in de laatste zaak, Rincon del Sol, is het heerlijk vertoeven in lounge sfeer en in het centrum vind je in iedere straat wel één of meer uitgaansgelegenheden of tapasbarretjes.

Ook leuk: van half mei tot half juni kun je meedoen aan de officiële tapastour. Zo´n twintig restaurant bieden dan een gesponsord biertje plus creatieve tapas voor slechts € 1,80. Je krijgt een heus tapaspaspoort, je mag je stem uitbrengen en er valt een prijs te winnen.

Uitgaan en horeca

Als je voor de authentieke Spaanse sfeer wilt gaan, breng dan eens een bezoek aan Bar El Molino (Calle San José). Iedere avond speelt in deze gezellige bar een zanger/gitarist. En een straat verder, in de kleine Bar El Burro worden vaak flamenco optredens gehouden.

Ook is er op Plaza de los Cangrejos in de maanden juli en augustus een speciaal avondprogramma voor jong en oud. Op het ´menu´ staat muziek, dans, kinderactiviteiten en soms open-lucht bioscoop. Daarnaast worden er in diverse chiringuito’s gedurende het hoogseizoen flamenco- of andere live shows gegeven.

Nachtleven Plaza Tutti Frutti

Nachtleven Tutti Frutti
Zomerfeest op Plaza Tutti Frutti

Vanaf een uur of elf ‘s avonds beginnen de jongeren richting Plaza Tutti Frutti te gaan, het uitgaansplein van Nerja. Op deze autovrije plek tussen Calle Chaparil en Avenida Castilla Perez zitten een stuk of 10 bar-dancings.

In de naastgelegen straat Calle Antionio Million bevinden zich ook nog een flink aantal horecagelegenheden voor het uitgaan. De Spanjaarden zitten om 11 uur nog aan de cena (vaak tapas) en komen meer rond een uur of 1 op gang. Het is hier tot een uur of 3 ‘s nachts dus zeker een gezellige bedoeling.

Centro Cultural ´Villa de Nerja´

Theateroptreden in Centro Cultural Villa de Nerja
Theateroptreden in Centro Cultural Villa de Nerja

Cultuur- en theaterliefhebbers kunnen een kijkje nemen in het programma van het cultureel centrum van Nerja, Villa de Nerja in Calle Granada. Het is opmerkelijk dat de Gemeente nog altijd geen goede website van de grond heeft gekregen, maar het programma is zeker niet onaardig voor een middelgroot stadje. Naast optredens, theater en (klassieke) concerten worden hier filmvoorstellingen gehouden in de originele taal (V.O.S.).

Taxi´s na het uitgaan

uitgaan nerja
Zwoele zomernachten in Nerja

‘s Nachts rijden er taxi’s vanaf de taxistandplaats in Avenida Castilla Perez (zo’n 7 euro binnen Nerja). Maar als het druk is, kan het natuurlijk zijn dat je lang moet wachten of toch maar naar huis moet lopen.

Misschien een overbodige melding maar -ondanks de vakantiestemming- ook in Spanje vinden regelmatig alcohol– en drugscontroles plaats…

Nerja telt meer dan 300 bars en restaurants
Nerja telt meer dan 300 bars en restaurants