Uitgaan

uitgaan tutti fruttiUitgaan in Nerja? Ja zeker! Aan restaurants en (tapas)bars is absoluut geen gebrek en er is voor ieder wat wils. In de zomer is het ‘s avonds gezellig op de boulevard van Burriana Playa Vooral in de laatste zaak, Rincon del Sol, is het heerlijk vertoeven in lounge sfeer en in het centrum vind je in iedere straat wel één of meer uitgaansgelegenheden of tapasbarretjes. Ook leuk: van half mei tot half juni kun je meedoen aan de tapas tour. Zo´n twintig restaurant bieden dan een biertje plus creatieve tapas voor slechts € 1,80.

Uitgaan en horeca

Als je voor de authentieke Spaanse sfeer wilt gaan, breng dan eens een bezoek aan Bar El Molino (Calle San José). Iedere avond speelt in deze gezellige bar een zanger/gitarist. En een straat verder, in de kleine Bar El Burro worden vaak flamenco optredens gehouden.

Ook is er op Plaza de los Cangrejos in de maanden juli en augustus een speciaal avondprogramma voor jong en oud. Op het ´menu´ staat muziek, dans, kinderactiviteiten en soms open-lucht bioscoop. Daarnaast worden er in diverse chiringuito’s gedurende het hoogseizoen flamenco- of andere live shows gegeven.

Nachtleven

Nachtleven Tutti FruttiVanaf een uur of elf ‘s avonds beginnen de toeristen richting Plaza Tutti Frutti te gaan, het uitgaansplein van Nerja. Op deze autovrije plek tussen Calle Chaparil en Avenida Castilla Perez zitten een stuk of 10 bar-dancings. Helaas zijn de terrassen vanwege geluidsoverlast sinds 2016 niet meer toegestaan. In de naastgelegen straat Calle Antionio Million bevinden zich ook nog een flink aantal horecagelegenheden voor het uitgaan. De Spanjaarden zitten om 11 uur nog aan de cena (vaak tapas) en komen meer rond een uur of 1 op gang. Het is hier tot een uur of 3 ‘s nachts dus zeker een gezellige bedoeling.

Wie dan nog geen genoeg heeft, kan door naar de discotheken. Deze blijven tot in de kleine uurtjes open. Er wordt entree gevraagd, maar meestal is hierbij wel al een drankje inbegrepen. Zeker in de zomer zijn alle zaken 7 dagen per week geopend. De muziek bestaat doorgaans uit house, Spaanstalige hits en ‘reggaeton’. Dit is een mix van reggae, latin, hip-hop en pop-muziek, die erg populair is onder de Spaanse jongeren.

Centro Cultural ´Villa de Nerja´

Centro culturalCultuur- en theaterliefhebbers kunnen een kijkje nemen in het programma van het cultureel centrum van Nerja, Villa de Nerja in Calle Granada. Het is opmerkelijk dat de Gemeente nog altijd geen goede website van de grond heeft gekregen, maar het programma is zeker niet onaardig voor een middelgroot stadje. Naast optredens, theater en (klassieke) concerten worden hier filmvoorstellingen gehouden.

Taxi´s na het uitgaan

uitgaan nerja‘s Nachts rijden er taxi’s vanaf de taxistandplaats in Avenida Castilla Perez (zo’n 7 euro binnen Nerja). Maar als het druk is, kan het natuurlijk zijn dat je lang moet wachten of toch maar naar huis moet lopen. Er vinden regelmatig alcohol– en drugscontroles plaats…

 

uitgaan en restaurants