Openbaar vervoer en taxi’s

Stadbus route Nerja

Veel Nederlanders en Belgen maken gebruik van autoverhuur i.p.v. het openbaar vervoer of een taxi tijdens hun vakantie in Andalusië. Bij beperkt budget of zonder rijbewijs zijn de openbare faciliteiten echter toch een prima alternatief. Hou er alleen rekening mee dat het openbaar vervoersnetwerk minder dicht is, simpelweg omdat de afstanden in het verkeer relatief groot zijn. Er wonen in Andalusië 8 miljoen inwoners en de deelstaat is twee keer zo groot als Nederland. Ook neemt men het niet altijd even nauw met de tijden en wordt er vaak tijdens de siësta niet gereden.

Openbaar vervoer Nerja

Openbaar vervoerLijndienstbussen in Andalusie rijden vanuit Nerja naar de grotten (Cuevas de Nerja in Maro), Frigiliana, Torre del Mar, Malaga (Airport), Granada etc. Het busstation (tel. 0034 – 952 521 504) van Nerja bevindt zich aan het begin van de hoofdweg door Nerja, de N340 / Avenida de Pescia. Het kaartje koop je bij de kiosk of eventueel bij de buschauffeur (vergeet geen kleingeld mee te nemen en te vragen wanneer de bussen terugrijden).

Er rijdt ook een stadsbus door het centrum van Nerja en er zijn twee toeristisch treintjes die vertrekken vanaf Plaza Cavana. Via de bushaltes van de reisorganisatie Verano Azul kun je voor commerciële tarieven direct naar de grote steden (Granada, Ronda, Sevilla, Cordoba, etc). De gewone bus doet er ongetwijfeld langer over, maar is natuurlijk wel veel goedkoper.

Taxi Nerja: 952 520 537

Taxi'sTaxi’s zijn niet duur en kunnen bij parkeerproblemen of te veel wijn tijdens uw vakantie voor een paar euro uitkomst bieden. Bij grotere afstanden tikt de meter wel aardig door. Zo kost een enkeltje Nerja – Airport Malaga ongeveer € 70,- terwijl je voor dat bedrag al bijna een auto huurt voor een week. Check wel of er een normaal werkende meter in zit of maak anders van tevoren een prijsafspraak.

Taxistandplaatsen in Nerja centrum: Plaza Ermita, Busstation (bij de nieuwe brug) en Castilla Perez (bij Tutti Frutti).

Laag tarief: maandag t/m zaterdag van 6 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds
Hoog tarief: maandag t/m zaterdag van 11 uur ’s avonds tot 6 uur ’s ochtends, plus zondag

 • Tarief 5/6 euro
  Centro de Salud, Verano Azul, Hotel Villa Flamenca, Balcon de Europa, Parador hotel, Carabeo, Hotel RIU Monica en Chaparil
 • Tarief 6/7 euro
  Almijara I, II en III (inclusief de markt op dinsdag en zondag), Flamingo, Los Poetas, Hotel Los Arcos, Marinas de Nerja, Burriana strand, Tropicana, Casa Blanca, Punta Lara, Nerja Club Hotel, El Zoco, Narixa, La Noria, Exotica, Capistrano Village, Capistrano Playa, Capistrano de San Juan, Capistrano Oasis, Fuente del Baden I en II, Nerja Golf, Alhambra, Algarobbo, Naranjas, Jardines de Nerja, Poligono Castillo Alto
 • Tarief 7/8 euro
  Ladera del Mar, Wilches, Punta Lara Alto, Tamango Hill
 • Tarief 8/9 euro
  Hotel Almazara, Hotel al Andalus, Maro, Cuevas (grotten) de Nerja, Ladera del Mar I, Puente Aguila, San Rafael, Las Lomas
 • Tarief 9/10 euro
  Ladera del Mar II, Nerja Camping, Casanova, Torrox Beach Club
 • Tarief 10/11 euro
  Nerja-Maro strand
 • Tarief 12/13 euro
  La Alberquilla strand

(Hoge snelheids)treinen Andalusië AVE

Overigens beschikt Spanje over een enorm groot spoornetwerk voor hoge-snelheidstreinen: AVE genaamd. Geen goedkoop openbaar vervoer, maar wel handig en snel. De afstand tussen Malaga en Madrid is minder dan 2,5 uur. Klik hier voor de diverse treindiensten. Verrassend: na China heeft Spanje het grootste netwerk van hoge-snelheidstreinen van de wereld.

 

Openbaar vervoer en taxi's in Nerja