Officiele feestdagen Andalusie

Andalusië telt in totaal 12 officiële feestdagen per jaar. Dan zijn alle bedrijven en overheidsinstanties in principe gesloten, wellicht op wat horeca en winkels voor toeristen na. Als een vrije dag op een zondag valt, dan wordt deze automatisch verplaatst naar maandag. Daarnaast heeft iedere stad of dorp per jaar 2 eigen dagen, meestal gerelateerd aan een katholieke heilige en/of aan de jaarlijkse feria. Ook zijn er soms vrije dagen per arbeidsgroep. Zo zijn bijvoorbeeld tijdens Santa Rita (22 mei) alle gemeentehuizen gesloten.

Feestdagen Andalusië 2024

 1. officiele feestdagen andalusie01 januari: Nieuwjaarsdag
 2. 06 januari: Drie Koningen
 3. 28 februari: Dag van Andalusië (verplaatst naar 1 maart)
 4. 24-31 maart: (Pasen)
 5. 01 mei: Dag van de Arbeid
 6. 15 augustus: Maria Hemelvaart
 7. 12 oktober: Nationale Feestdag van Spanje
 8. 01 november: Allerheiligen
 9. 06 december: Dag van de Constitutie
 10. 08 december: María Onbevlekte Ontvangenis
 11. 25 december: Kerst

Feestdagen worden in Andalusie vaak groots gevierd en zijn visuele uiting van cultuur. Ideaal dus voor mooie vakantiefoto´s. Hou aan de andere kant wel rekening met extra drukte, hogere accomodatieprijzen, aangepaste openingstijden en wegafzettingen. Bereid je dus voor met actuele informatie van de Gemeente. Voor tijdens Semana Santa ligt in veel plaatsen het normale leven volledig plat. En toch is dit voor velen een absolute beleving die absoluut de moeite waard is!

https://www.youtube.com/watch?v=YHMELzfVXg0&t=11s

Zie voor officiële vrije dagen in Nerja het kopje Feesten en Feestdagen in Nerja. De Junta de Andalucia publiceert ieder jaar de officiële lijst.

officiele feestdagen