Torre del Mar

Torre del Mar torre del mar strand(20.000 inwoners, vanaf Nerja 24 km) ligt aan de kust en heeft een heerlijke brede boulevard. Deze bestrijkt bijna 4 kilometer en heeft -heel bijzonder- een mooi glad fietspad! Officieel maakt de stad deel uit van Velez-Malaga. Dit is de hoofdstad is van La Axarquia (oostelijk deel van de provincie Malaga), maar Torre del Mar ligt dus zuidelijk van de snelweg. Het centrum is redelijk recht-toe-recht-aan. Het centrum telt een aantal leuke winkelstraatjes met veel individuele winkels. Geen franchize, dus.

Beach clubs Torre del Mar

Cafe de Mar in Torre del MarIn de zomermaanden is Café del Mar (westelijk van de vuurtoren op het strand) een populaire openlucht discotheek dancing. Vóór de dansuurtjes kun je hier nog eten. Ook Bahía de Tanit Beach Club is overigens leuk. In dit uitgaansgebied kun je gemakkelijk parkeren. Je rijdt hier namelijk met je auto het verharde strand op. Dit terrein wordt daarnaast bijvoorbeeld gebruikt voor grotere muziekfestivals.

Als tegenhanger heeft Torre del Mar -zover bekend als eerste van Europa- sinds kort een speciaal seniorenstrand naast het strandpaviljoen/chiringuito Varela.

Winkelcentrum El Ingenio

Er El Ingeniois een grote moderne shopping mall, El Ingenio, direct aan de snelweg bij de afrit Torre del Mar / Velez-Malaga. Deze huisvest een hypermarkt (Eroski), bioscoop (Spaanstalig) en zo’n 20 winkels. Hieronder bekende namen als C&A, Dunnes Store, H&M, Casa, Zara en Mango. Boven zijn een aantal restaurants en fastfoodzaken. De sfeer en variatie is echter bedroevend… Hongerige winkelaars hebben enkel keus uit Burger King, pizza, pasta of broodjes (100 Montaditos). Ondanks het kunstmatige interieur is de Italiaan nog de beste optie vanwege enkele huisgemaakte gerechten op het menu.

Attracties Torre del Mar

Aqua-VelisNaast dit Centro Commercial ligt een grote overdekte parkeerplaats, dus je hoeft nooit ver te lopen met boodschappen en er is altijd plek. Openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 22:00, zonder siësta. Vlak bij El Ingenio bevinden zich een waterpark, een golfbaan (Baviera) en richting Malaga zit nog een kartbaan (aan de kustweg N340). In het aangrenzende Caleta de Velez (ook gemeente Velez-Malaga) tafel je lekker met uitzicht op het vissershaventje.

Politiekantoor voor NIE document Torre del Mar

Buitenlanders die een huis in de regio willen kopen of bijvoorbeeld een bankrekening willen openen, moeten hiervoor bij het politiekantoor in Torre del Mar een NIE document aanvragen met hierop het NIE nummer (Numero Identificacion Extranjeros). Vroege vogels met veel geduld en tijd kunnen dit zelf doen. Het gemakkelijkst is echter om dit via de machtiging uit te besteden.

  • De markt van Torre del Mar is op donderdag (vlakbij Calle Infante) en op de 2e en 4e zaterdag van de maand is er een vlooienmarkt.
  • Taxi Torre del Mar tel. 952 540 016
  • Feria: eind juli

Juridisch advies huis kopen Torre del Mar

Haven Caleta de Velez, naast Torre del Mar:

haven torre del mar