Velez-Malaga

Velez-Málaga Velez-Malaga(70.000 inwoners, vanaf Nerja 24 km) is de hoofdstad van de Axarquía. Het gaat hier om de oostelijke deel van de provincie Málaga). Onder meer Torre del Mar en Caleta de Velez horen officieel ook bij deze gemeente.

Hoofdstad van de Axarquia

Het landbouwgebied rondom de stad brengt veel moscatel druiven voort, bekend van de Malaga-wijnen. Velez-Malaga is niet erg toeristisch, misschien mede omdat het centrum per auto vrij lastig te bereiken is. De historische bezienswaardigheden bovenin de stad (o.a. een 13e eeuws Moors kasteel Alcazaba la Fortaleza) zijn sowieso een aardige klim. Beneden de stad ligt een groot industrieterrein (poligono industrial) met regionale functie. Hierop is bijvoorbeeld een indoor speeltuin gevestigd, Xarquiapark. Leuk voor de kleintjes als het eens geen lekker weer is. Verder vind je hier allerlei speciaalzaken voor bedrijven en particulieren, zoals autodealers,  bouwmarkten, meubelwinkels en een open-haarden specialist.

 

Semana Santa

DeSemana Santa museum optochten tijdens de paasweek Semana Santa zijn in deze plaats erg sfeervol en er is één processie die ‘s avonds in het donker plaatsvindt met kaarslicht. Heel indrukwekkend. Er is sinds kort zelfs een speciaal Semana Santa-museum geopend. Hier proef je het hele jaar door de sfeer van dit religieuze spektakel.

La Viñuela

La ViñuelaAchter Velez-Malaga ligt een groot meer met de naam La Vinuela dat als waterreservoir en – krachtcentrale wordt gebruikt voor de hele regio. Dit gebied is erg populair bij Engelsen en andere buitenlanders voor een tweede huis. Het uitzicht op het meer is dan ook prachtig.

Juridisch advies huis kopen Velez-Malaga 

Velez-Malaga markt