Almunecar

AlmuñecarAlmunecar (26.000 inwoners, vanaf Nerja 24 kilometer) is naast Motril één van de grootste plaatsen aan de Costa Tropical. De plaats is behoorlijk getroffen tijdens de economische crisis, maar is inmiddels weer opgefleurd. Daarbij is het tegenwoordig behoorlijk in trek bij Scandinavische kopers. Vanaf Almunecar ben ze zo in de witte dorpen van de Alpujarra, winterse skipistes van de Sierra Nevada of in de geweldige provinciehoofdstad Granada, uiteraard beroemd om het Moorse paleizencomplex Alhambra.

botanische tuin El MajueloHet strand loopt in een soort punt waar in het midden het Moors kasteel c.q. fort ‘San Miguel’ staat dat bezichtigd kan worden. Voor de liefhebbers: in het fort is een archeologisch museum gevestigd. Door de hoogbouw is het niet een bijzonder mooie stad, maar is er een rijke historie terug te vinden in verschillende opgravingen, een Romeins aquaduct en uiteraard het archeologisch museum.

Attracties Almuñecar

De stad heeft een aantal familie-attracties: aquapark ‘Aqua Tropic’ (zout water), een vogelpark ‘Loro Sexi’ en een botanische tuin ‘El Majuelo’ (ideale locatie voor feesten, festivals en muziekoptredens). Je kunt in het achterland zelfs paintballen. Hoewel kleinschalig huisvest de stad ver een geschiedenis museum (Casa de la Cultura) en een Bonsai Museum.

Helaas, helaas, is het bijzondere wildpark La Peña Escrita (11 kilometer de berg op) sinds 2016 gesloten…

  • De markt is op vrijdagochtend. Er is daarnaast een vaste markthal voor dagelijkse inkopen.
  • Feria Almunecar: half augustus
  • Taxi Almunecar tel. 958 630 017

Juridisch advies huis kopen aan de Costa Tropical of Almuñecar (Granada) & budgettips voor residenten.

Moors gebouw in Almunecar