Almunecar

Almunecar

Almuñecar (26.000 inwoners) is naast Motril één van de grootste plaatsen aan de Costa Tropical in het oosten van Andalusie. Het ligt in de provincie Granada en is het tegenwoordig behoorlijk in trek bij Noord-Europese en Scandinavische kopers. Vanaf Almunecar ben ze zo in de witte dorpen van de Alpujarra, winterse skipistes van de Sierra Nevada of in de geweldige provinciehoofdstad Granada, uiteraard beroemd om het Moorse paleizencomplex Alhambra.

Het strand loopt in een soort punt waar in het midden het Moors kasteel c.q. fort ‘San Miguel’ staat dat bezichtigd kan worden. Voor de liefhebbers: in het fort is een archeologisch museum gevestigd. Door de hoogbouw is de binnenstad niet een bijzonder mooi. Er is echter een rijke historie terug te vinden in verschillende opgravingen, een Romeins aquaduct en uiteraard het archeologisch museum.

Attracties Almuñecar

botanische tuin El Majuelo

De stad heeft een aantal familie-attracties: aquapark ‘Aqua Tropic (zout water), een vogelpark ‘Loro Sexi‘ en een botanische tuin ‘El Majuelo‘ (ideale locatie voor feesten, festivals en muziekoptredens). Je kunt in het achterland zelfs paintballen. Hoewel kleinschalig huisvest de stad ver een geschiedenis museum (Casa de la Cultura) en een Bonsai Museum.

La Herradura

Playa Cantajarin in La Herradura
Playa Cantajarin in La Herradura

La Herradura is een plaatsje van 3000 inwoners dat ook tot de Gemeente Almuñecar hoort. Het ligt ten westen en grenst aan de provincie Malaga met diens meest oostelijke badplaats Nerja / Maro. Deze badplaats beschikt over prachtige stranden, waaronder nudistenstrand El Cantajarin, en de prachtige kustlijn is beschermd natuurgebied. Dit verscholen strand stond zelfs als tip in het National Geographic magazine. Hiernaast vind je een plezier jachthaven met de naam Marina del Este. La Herradura is erg in trek bij buitenlandse kopers met een ruimer budget. 

  • De markt is op vrijdagochtend. Er is daarnaast een vaste markthal voor dagelijkse inkopen.
  • Feria Almunecar: half augustus
  • Taxi Almunecar tel. 958 630 017

Juridisch advies huis kopen aan de Costa Tropical of Almuñecar (Granada) & budgettips voor residenten.

Almuñecar beach life
Almuñecar beach life