Skiën

SkipistesSkiën in Andalusië?? Ja zeker! De Siërra Nevada is na de Alpen het hoogste gebergte van Europa met toppen tot zo’n 3,5 duizend meter. UNESCO heeft het verklaard tot beschermd natuurgebied, maar op de gletsjer kun je een groot gedeelte van het jaar skiën.

Skigebied ´Sol y Nieve´

Het skigebied van de Sierra Nevada dat op zo’n 1000 meter hoogte begint, heet Sol y Nieve (zon en sneeuw) en telt maar liefst 35 skipistes. Vanaf de hoogste pistes kun je de Middellandse Zee zien. De Costa Tropical ligt namelijk op slecht 40 minuten rijden afstand. Voor het skigebied rij je richting Granada en vanaf daar volg je de borden ‘Siërra Nevada’. Doorgaans heb je geen sneeuwkettingen nodig voor een dagje of weekendje skiën.

Dorpen Pradollano en Pico Veleta

PradollanoDe belangrijkste dorpen zijn Pradollano (2100 m) en Borreguiles (2600 m). Er is 85 km aan pistes en je kunt skiën tot aan de Pico Veleta die 3396 m hoog is. Het ski-seizoen loopt van november tot mei. Ook buiten dit echte seizoen is het gebied echter leuk om te bezoeken. Je kunt ook met de kabellift naar boven zonder ski´s. Sol y Nieve is in de winter vooral erg geliefd bij mensen uit Granada, die hier meestal in het weekend komen skiën. Het is er dan dus gezellig druk. Ook het dorp Pradollano zelf is qua centrum echt sfeervol. Ideaal dus voor een (korte) skivakantie in combinatie met een bezoek aan Granada (bijvoorbeeld het Moorse paleizencomplez Alhambra), Andalusië of de Costa del Sol. Ook voor kinderen zijn er speciale skilessen en er worden regelmatig grote events georganiseerd (snowboarden, wereldkampioenschappen etc.).

Kijk voor meer informatie op http://sierranevada.es/ of www.cetursa.es

Sol y Nieve