Paardrijden

Paardrijden HidalgoIn Nerja en in heel Andalusië kun je heerlijk paardrijden in de vrije natuur. Echt een leuke aanrader, ook al heb je geen ervaring. De routes leiden door het prachtige achterland en de bergen van Nerja. Op de route rij je door boomgaarden met avocado-, olijf- en allerlei fruitbomen; je ziet de meloenen zo op de grond groeien. Ook kun je op Playazo strand rijden. Je komt hier via de rivierbedding van de Rio Chillar.

Als je geen ervaring hebt, is het aan te raden om niet met een grotere groep mee te gaan waar wellicht ook gevorderden in mee rijden die willen draven en galopperen. ‘s Zomers is een tijdstip in de ochtend aan te raden omdat de temperatuur dan het best is. Een t-shirt, spijkerbroek en makkelijke schoenen zijn natuurlijk het meest praktisch. Bagage neem je niet mee en je spullen kun je het best in de auto laten. Je krijgt ter plekke een cap en in sommige gevallen ook rijlaarzen. De lessen en ritten kosten tussen de 17 en 25 euro per uur.

Àndale Riding

Een derde manege is Andale Riding. Hier kun je echt lessen nemen, ze hebben een cross country yard en een ponyclub. Ook je eigen paard kun je hier (tijdelijk) stallen. Ze rijden hier niet met losse teugels.

Hildalgo

Bij Hidalgo worden de paarden goed verzorgd door de Zwitsers-Spaanse eigenaren (Heidi en Antonio): ze hebben water, schaduw, zout, zijn zichtbaar goed gevoed en glanzen gezond. Er wordt in ‘Spaanse westernstijl’ gereden. Dat wil zeggen dat je je teugels nauwelijks gebruikt. Voor de gevorderden is dit misschien even wennen (zeker door de enorme stalen stijgbeugels), maar het is eigenlijk juist een relaxte manier van rijden, zeker voor een buitenrit. De paarden zijn erg tam, luisteren goed en zijn gevoelig voor teugelsignalen. Tel. 0034 – 630 286 239 of 0034 – 630 826 807.

Paardrijvakanties

paardrijden andalusieJe kunt ook in de Siërra Nevada of La Alpujarra op meerdere plekken paarden huren. Het is echter aan te raden om eerst even te gaan kijken om te zien of het goede paarden zijn en de afstanden vanaf Nerja zijn door de kronkelweggetjes langer dan je denkt. Een overnachting onderweg zou daarom aan te raden zijn. Ook heb je in Andalusië compleet verzorgde paardrijvakanties waarbij je van haciënda naar cortijo trekt.

Paardenwedstrijd spanrijden Nerja