Vliegreizen

malaga airportAangezien een autorit van Nederland naar Andalusië meer dan 2.200 km bedraagt, kiezen de meeste vakantiegangers voor het vliegtuig. Bijvoorbeeld voor een fly & drive rondreis in- of exclusief accommodaties. Losse vliegreizen vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, soms Groningen. Afhankelijk van je woonplaats kunnen Düsseldorf of Brussel ook interessant zijn. Malaga Airport is met 17 miljoen bezoekers per jaar absoluut de grootste, maar Sevilla, Cordoba, Granada/Jaen en Almeria hebben ook een klein vliegveld.

Goedkope vliegreizen Malaga

Je kunt goedkope vliegreizen bijvoorbeeld boeken via budgetmaatschappijen Transavia, Vueling, Easy Jet, Iberia, TUI en Ryan Air. De prijzen van de vliegreizen zijn afhankelijk van de weekdag (dinsdag en woensdag zijn het goedkoopst), je (ruim)bagage en natuurlijk het seizoen. Ook de duur van het voorruitboeken is van belang. Meestal hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de vliegreis. Zeker als je wilt overwinteren aan de Costa del Sol, zijn de prijzen vaak spotgoedkoop. Als je flexibel bent, kun je echter soms profiteren van last-minute aanbiedingen. Vergelijk altijd even via een prijsvergelijkingssite voor het goedkoopste tarief of de beste vertrektijden. Een goedkope reis wordt opeens een stuk duurder als je vanwege het rare tijdstip een taxi nodig hebt. Eventueel kan het hotel of de huurauto meteen mee geboekt worden plus uiteraard de reis- en/of annuleringsverzekering.

Alternatieve en laagseizoen vakanties

Overigens biedt Andalusië de mogelijkheid voor allerlei alternatieve vakanties en fly-and-drive’s rondreizen. Er zijn actieve vakanties, van wandelen, paardrijden, vissen, bergbeklimmen, fietsen tot uitgebreide rondtrekvakanties per touringcar en er zijn ook veel taalreizen. Zeker buiten het hoofdseizoen hoeft dit niet duur te zijn.

Als je niemand hebt om je naar Schiphol Airport te brengen en als openbaar vervoer geen optie is, dan kun je eventueel ook long-term op Schiphol parkeren. Kijk op http://parkerenluchthavenschiphol.nl voor de goedkoopste tarieven en het tijdig reserveren van een plek.

vliegreizen nerja