Sevilla

Sevilla Sevilla historie(700.000 inwoners) is een karaktervolle stad. Het is -na Madrid, Barcelona en Valencia- de vierde grootste stad van Spanje en de grootste van Andalusië. De Moorse, Joodse, zigeuner- en natuurlijk (zuid) Spaanse invloeden bepalen het uiterlijk van deze hoofdstad van Andalusië. De historische binnenstad is de grootste van Europa en de stad staat bekend om zijn uitbundige feesten. Met name de paasprocessies (Semana Santa zijn wereldberoemd. Leuk eten kun je in de oude Joodse wijk Barrio de Santa Cruz. Veel terrassen tref je aan op Plaza Alfalfa. Sevilla is een geliefde bestemming voor city-trips en rondreizen door Andalusie.

Kathedraal, Giralda en Plaza España

Eénplaza espana van de iconen van Sevilla is de kathedraal (de op één na grootste van Europa; hier ligt naar men beweert Columbus begraven) en de naastgelegen toren La Giralda. Ook het enorme Plaza de España -een stuk uit het centrum in Parque de María Luisa -is erg beroemd. Dit halfronde Renaissance gebouw met zijn karakteristieke zuilenfaçade is overigens jonger dan het lijkt. Het nabijgelegen park is ook de moeite waard en wordt druk bezocht door de Spanjaarden tijdens de hete siësta’s.

Het centrum van Sevilla

centrum SevillaDe rivier Río Guadalquivir is door de eeuwen heen een belangrijke factor geweest in de handel en economie van de stad. Een wijk die ook de moeite waard is, is het Triana District (de bakermat van de flamenco muziek) aan de andere kant van deze rivier. Sevilla is verder prachtig om doorheen te slenteren op zoek naar een leuk restaurant of tappasbarretje. Toch moet je je er wel wat meer in verdiepen als je echt alle mooie plekken wilt zien, want vaak liggen deze goed verborgen en het centrum is relatief groot.

La Isla Magica

Sevilla heeft zichzelf goed op de kaart gezet met de wereldtentoonstelling die hier in 1992 werd gehouden, exact 500 jaar na de definitieve val van het Moorse regime in Spanje. Op de plaats van de wereldtentoonstelling bevindt zich nu een groot themapretpark La Isla Magica (Magic Island). Ook ligt hier het Parque Maria Luisa dat werd aangelegd in 1829 en naast het park bevinden zich enkele leuke cafeetjes.

FlamencoFlamencomuseum

Liefhebbers van flamenco muziek moeten zeker een bezoek brengen aan Sevilla’s flamenco museum.

Vervoer

Het centrum bestaat uit smalle kronkelstraatjes met bijna allemaal één-richting verkeer. Files en parkeerproblemen zijn Sevilla dan ook niet onbekend; je doet er goed aan je auto in een parkeergarage te zetten, als je niet al te ver wilt lopen. Bij een langer bezoek kun je het best een openbaar vervoer-of taxi-oplossing zoeken. Er zijn ook fietsen te huur, want Sevilla beschikt over een redelijk goed netwerk van fietspaden.

Museo de Bellas Artes

Museo de Bellas Artes schijnt één van de mooiste van Spanje te zijn. Je vindt hier veel 15e eeuwse schilderijen, waaronder ‘La Inmaculada’. Het is geopend dinsdag van 14.30 – 20.30 uur. Woensdag t/m zaterdag van 09.30 – 20.30 uur. Maandag gesloten. Gratis voor EU-inwoners, dus neem je paspoort mee.

Real Alcazar

Het Real Alcázar is een koninklijk paleis op het Plaza de del Triunfo. Het is gebouwd in 1364 en nog steeds verblijft de Spaanse koninklijke familie hier regelmatig. Zowel de Moren als de christenen hebben geheerst in deze streek en die verschillende bouwstijlen herken je in dit paleis het meest. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 09.30 – 19.00 uur. Zondag 09.30 – 17.00 uur.

Bedevaartsroute El Rocio

Vooral op de dagen voor Pinksteren, maar ook op andere kerkelijke feestdagen en zondagen is vanuit Sevilla een excursie te maken naar de bedevaartplaats El Rocío. Het dorpje oogt alsof het voor een cowboyfilm gebouwd is; de massa´s bedevaartgangers zorgen voor een bijzondere sfeer. Het bezoek kan gecombineerd worden met de bezichtiging van het klooster van La Rábida, waar Columbus ooit steun vond voor zijn theorieën. Vogelliefhebbers kunnen ook terecht in het beroemde natuurreservaat rivierdelta Doñana.

Romeinse zilverroute

Tussen Sevilla en Santiago de Compostella in het noorden van Spanje loopt de oude Romeinse zilverroute (Ruta / Via de la Plata) die populair is bij zowel wandelaars als fietsers.

Minas de Rio Tinto

Op ruim een uur rijden vanuit Sevilla in de provincie Huelva ligt het bijzondere historische mijnwerkersstadje Minas de Rio Tinto (mijnen van de rode rivier). Het surrealistische landschap hier is helemaal rood-bruin van het koper en andere ertsen die hier zijn opgegraven. In dit plaatsje kun je onder meer de oude mijnen bezoeken, een rit maken in een oude stoomtrein en zelfs overnachten in de chique oude Engelse wijk Bario Bella Vista.

Juridisch advies huis kopen Sevilla

Sevilla bij nacht