Cadiz

kathedraal CadizCadiz (160.000 inwoners) aan de Costa de la Luz is de oudste stad van Europa. De zuidelijkste stad van Andalusie is sfeervol en vriendelijk. Een bijzonder gegeven is dat het ondanks z´n ligging nooit in Moorse handen is gevallen. Het uitbundige satirische carnaval, dat de landelijke en lokale politiek op de hak neemt, is beroemd en geliefd.

Ligging Cadiz

De Cadiz centrumligging is vrij bijzonder. De provinciehoofdstad zelf ligt op een schiereilandje met op de punt hiervan het zeer oude historische centrum. Hiervoor ligt een drie kilometer lange aanrijroute met links en rechts huizenblokken. De stad heeft diverse stadsstranden en een leuk uitgaansleven, zowel in het nieuwe als oude deel. De verdere omgeving rondom de stad is nogal industrieel, aangezien er ook een belangrijke haven is. Via een 1.400 meter lange brug kun je de baai oversteken die schepen toegang verschaft tot de Golf van Cadiz. Vanaf hier vertrekken er veerdiensten naar de Canarische Eilanden.

Trivia

Windmolens CadizCadiz wordt ook wel Little-Havana genoemd, vanwege de gelijkenis met zusterstad Havana. Om deze reden zijn er hier opnamen gemaakt voor de James Bond film Die Another Day, die zich deels in Cuba afspeelt.

Breng ook eens een bezoek aan het prachtige nabijgelegen plaatsjes aan de Costa de la LuzEl Puerto de Santa Maria, Jerez de la Frontera en Arcos de la Frontera.

Carnaval van Cadiz

Juridisch advies huis kopen Cadiz

Cadiz