Tarifa & Costa de la Luz

Haven TarifaDe Costa de la Luz is de Andalusische kust die aan de Atlantische oceaan grenst. De ´kust van het licht´ is aanmerkelijk minder druk dan de Costa del Sol en trekt een ander soort toeristen waaronder veel Spanjaarden die op zoek zijn naar rust, natuur, strand en de sfeer van kleine vissersdorpjes aan de kust met heerlijke verse vis. Dit komt mede door het feit dat er geen vliegvelden van betekenis op korte afstand zijn. De meeste toeristen vliegen dus gewoon op Malaga Airport.

De Costa de la Luz loopt van Tarifa tot aan de grens met Portugal en beslaat dus de beide kusten van de provincie Cadiz en Huelva. Zeker voor mensen die al veel van Andalusië gezien hebben, of die bijvoorbeeld de hitte en drukte van de binnenlanden en Costa del Sol in hoogseizoen willen mijden, is deze route erg interessant. De kust leent zich bij uitstek voor een weekje rondreizen in een huurauto. Daarbij zijn de enige twee steden Cadiz en Jerez de la Frontera op hun beurt ook zeer de moeite waard om te bezoeken met typisch Andalusische attracties op het gebied van sherry, flamenco en de koninklijke Spaanse rijschool.

Tarifa

Kite surfen aan de Costa de la Luz

Het zuidelijkste puntje van Andalusië, Tarifa (15.000 inwoners, 220 km van Nerja), is het windsurfparadijs van Europa en ligt op slechts 14 kilometer van Marokko. Uiteraard gaat er hier een veerdienst op en neer. De wereldkampioenschappen windsurfen worden in Tarifa gehouden. Het stadje is niet groot en vanwege de vele jongeren met alternatieve levensstijl heeft het oude Moorse stadje een buitengewoon relaxte sfeer. Toeristen vermaken zich in de sfeervolle barretjes, eettentjes, (surf)winkels en een flink aantal campings.

  • Feria Tarifa: begin september

Zahara de los Atunes

Zahara de los AtunesDit authentieke maar inmiddels ook luxe vissersplaatsje is het hele jaar door vrij rustig, maar dat verandert volledig tijdens het jaarlijkse populaire culinaire festival van de Ruta de los Atunes in mei. Alles draait hierbij om de rode tonijn van de allerbeste kwaliteit en diens vangst. Over overbevissing hoor je in Spanje niet zoveel en er wordt hier volop genoten van de maritieme traditie. Uiteraard combineert de vis ook goed met de vele soorten sherry die in dit gebied worden gemaakt.  

Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera ligt officieel niet aan de Costa de la Luz, want het is geen kustplaats, maar is wel zeer de moeite waard. Een bezoek aan dit schitterende plaatsje maakt het plaatje van de Costa de la Luz helemaal compleet. Het is -net als buurplaats Arcos de la Frontera- prachtig gelegen in de heuvels omringt door opvallend groene natuur. Het dorpje heeft alles wat je mag verwachten van een Andalusisch dorpje dat al vele schoonheidsprijzen heeft gewonnen. Traditie en historie stralen er vanaf. Vejer de la Frontera wordt dan ook meer en meer ontdekt door toeristen en is bijvoorbeeld ook populair in de winter bij mountainbikers en wandelaars.

El Puerto de Santa Maria

Costa de la Luz

Eén van de leukste plaatsje om te bezoeken na de provinciehoofdstad Cadiz is El Puerto de Santa Maria, dat op een steenworp afstand ligt en via een speciale brug bereikt kan worden. Het is een rustig plaatsje ´op stand´ waar veel rijke mensen uit Cadiz een weekendhuis hebben. Vandaar dat je hier een uitstekend aanbod aan horeca aantreft. Hier kun je uiteraard kiezen uit de meest exclusieve soorten wijn en sherry.

Sanlucar de Barrameda

Sanlúcar de Barrameda is leuke plaatsjes met een authentieke sfeer. De plaats is beroemd om zijn sherry en je kunt er uiteraard bodega´s bezoeken en genieten van sherry proeverijen. Volgens vele Spanjaarden komt uit deze gemeente de allerbeste sherry van Andalusische, maar dit gegeven staat uiteraard open voor discussie. Verder is Sanlucar nog bekend om de paardenraces die op het brede strand gehouden worden. Spanjaarden zijn dól op loterijen plus weddenschappen, dus wedden op de paarden is een geliefde traditie.

Natuurgebied Doñana en ´Parque Natural del Acantilado y Pinar de Barbate´

Strand Chipiona naast La DonañaDe Costa de la Luz wordt gekenmerkt door een tamelijk stevige wind, brede zandstranden met duinen, graslanden en dennenbossen. Daarnaast zijn er meerdere natuurgebieden. Hieronder natuurlijk het nationaal park en rivierdelta Doñana en natuurgebied Parque Natural del Acantilado y Pinar de Barbate (2000 hectare groot). Deze kust is erg geliefd bij de vele trekvogels die hier broeden.

Juridisch advies huis kopen Costa de la Luz

Tarifa