Autoverhuur

huurautoDe meeste mensen die op vakantie gaan naar Andalusië of Nerja maken gebruik van een huurauto. De Costa del Sol beschikt over een uitstekend wegennet, het verkeer is redelijk overzichtelijk en er is in de hele omgeving ontzettend veel te doen. Als je op Málaga Airport (Andalusië) aankomt, kun je kiezen uit een hele rits van autoverhuur bedrijven.

De beste prijs regel je echter van te voren via het internet. Hier kun je alle prijzen goed vergelijken voor je totale vakantie of fly & drive rondreis door Andalusië. Reserveren loopt verder via de credit card. Een enkele taxirit naar Nerja kost al snel 70 euro, dus een huurauto is meestal een logische keuze.

Autoverhuur en verzekering

De ongevallenverzekering is vaak nog relatief duur, maar helaas onmisbaar. Je betaalt daarbij per bestuurder en voor ca. € 50 euro per week extra kun je het eigen risico afkopen. Minimum leeftijd is 21 jaar (voor duurdere klassen 23 of 25 jaar) en je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van je rijbewijs. Let bij de verschillende autoverhuur organisaties ook op een eventuele kilometerbeperking als je wilt gaan rondtrekken. En informeer hoe vol de auto volgetankt behoort te zijn bij het inleveren. Er wordt soms een borgsom voor de benzine gevraagd.

Kinderzitje huren kan het best direct bij de boeking opgegeven worden. Voor nachtelijk ophalen of terugbrengen wordt vaak een toeslag gevraagd. Bij de goedkoopste verhuurders wordt je met een taxibusje van en naar het autoverhuurbedrijf op Malaga Airport gereden (industrieterrein San Julian), waarbij je eerst het aangegeven telefoonnummer op de bevestigingsvoucher moet bellen.

Autoverhuur