Mijn Spaans avontuur

restaurant nerjaMijn Spaans avontuur begon in 2006. Sindsdien woon ik in het Nerja, vlak bij Malaga. Ik ben hier in eerste instantie gesetteld met mijn inmiddels ex-man Robert om een restaurant te starten. Dit was ´Bagels & Tapas´ (eerst Bagels & Salads) en 2008 is onze dochter Donna geboren die inmiddels vloeiend tweetalig is. Deze hobbysite Leven in Andalusië ben ik in 2005 begonnen.

Boek Toekomst & Tapas

Emigratieboek-Spanje-Toekomst-en-TapasNa vijf jaar is het restaurant verkocht en heb ik het boek Toekomst en Tapas geschreven dat in Nederland is uitgegeven. Het gaat over mijn emigratie-ervaringen, over de fameuze cultuurshock wanneer vrijwel alle aspecten in je leven van de één op de andere dag veranderen. En juist ook over de leuke kleine verschillen tussen Hollanders en de Andalusiërs.

Advocatenkantoor C&D Solicitors

Sinds 2013 werk ik 30 uur per week op een Spaans advocatenkantoor in Torrox-Costa (C&D Solicitors). Daar hou ik me bezig met de marketing (mijn oorspronkelijke vakgebied. Bovenal begeleid ik Nederlanders en Belgen die een huis in Andalusië kopen willen. Het juridisch onderzoek wordt in Spanje namelijk niet door een notaris gedaan, maar door een advocaat. Het is heel wat anders, maar Spaanse baan bevalt echt uitstekend. Ik voel me ontzettend goed op mijn plek binnen ons team. Contact met de klanten maakt het werk zowel sociaal als veelzijdig en ook mijn talenkennis (NL, EN, SP, DU) komt me nog altijd goed van pas. Ik heb de afgelopen jaren daarnaast heel veel van mijn twee bazen geleerd en zij gelukkig ook van mij 😉

Mijn toekomst in Andalusië

leven in andalusieOndanks dat mijn Spaanse avontuur mij langs andere paden heeft geleid dan verwacht, voel ik me bijzonder happy met mijn Andalusische leven. Ik kan me hiervan geen Nederlandse versie meer voorstellen. Sinds enige jaren heb ik een fijne LAT-relatie met een erg leuke Malagueño, Paco, en uiteraard bevorderen mijn baan en mijn vriend mijn taalkennis enorm. Ik voel me verrijkt door mijn emigratie en zie mijn toekomst zonnig tegemoet. De crisis is officieel voorbij, de kwaliteit van leven aan de Costa del Sol is hoog. Daarnaast is Nerja een geweldige plek voor opgroeiende kinderen.

Een tweede boek a la Toekomst & Tapas of Leven in Andalusië zal er helaas niet meer komen. Schrijven vind ik nog altijd heerlijk. Ik vermoed echter dat ik inmiddels zodanig geïntegreerd ben dat de cultuurverschillen me niet meer genoeg opvallen 😉

Mijn dochter Donna (2008) op flamencoles in het centro cultural van Nerja:

Un saludo, Ariane van Wijk

nerja in het voorjaar