Mijas

mijas stierenvechtarena
Mijas stierenvechtarena

Mijas (55.000 inwoners) is een van oorsprong mooi wit dorp dat een stukje achter de kust op zo’n 400 meter hoogte tegen de mooie groene bergen ligt. Vanwege het massatoerisme kent de plaats nu ook twee delen: ´Pueblo´ en -op 7 kilometer afstand aan de kust, de Costa del Sol. De grootste toeristische attractie is het prachtige uitzicht op de volgebouwde kust vanaf het dorp.

Pueblo wordt drukbezocht door (bus)toeristen die behalve het strand nog iets van Andalusië willen zien. Er zijn diverse musea (wijn-, stierenvecht-, miniatuurmuseum), kerken en andere (katholieke) monumenten te bezoeken. Het dorp trekt van oudsher artistiekelingen aan als schilders en schrijvers waardoor er diverse art-gallery’s gevestigd zijn.

Attracties

Buiten de mooie ligging is er nog een stierenvechtarena te bewonderen die voor de verandering vierkant is (als enige van heel Spanje). De botanische tuin heet La Muralla en daarnaast heeft Mijas zijn eigen waterpark Aquatico genaamd voor het nodige verkoelende familie-entertainment. Kijk voor meer tips voor attatracties en uitstapjes op Tripadvisor.

Ezels en paarden

Menig toerist maakt in deze plaats een ezeltocht. Sinds een aantal jaar worden deze ezels medisch gekeurd door de ezelopvangstichting El Refugio del Burrito. Liefhebbers van paarden(race)sport kunnen het Mijas Hipodromo bezoeken voor het bekijken van een spannende paardenrace.

Miraflores Mijas Costa

  • De markt (Costa) is op zaterdag ochtend.
  • Feria: tweede week september
  • De stad beschikt ook over een flink aantal golfbanen.

Kijk voor meer Engelstalig nieuws over Mijas en Fuengirola op:

https://www.surinenglish.com/malaga/mijas-fuengirola/

Juridisch advies huis kopen Mijas (Costa del Sol)