Adopteer een ezel

El Refugio del BurritoOp de weg naar Sevilla in de plaats Fuente de la Piedra ligt El Refugio del Burrito, een opvangcentrum voor verwaarloosde en mishandelde ezels uit heel Europa. De stichting wordt gerund door Engelsen en steunt op donaties. Je kunt een gratis rondleiding krijgen over het terrein om al de verschillende soorten ezels te zien. En dat zijn er meer dan je verwacht!

Adopteer een ezel!

Desgewenst kun je daarna een ezel ´adopteren´ of een donatie doen voor dit lovenswaardige initiatief. De stichting heeft inmiddels ook het recht verkregen om de ‘toeristenezels’ in Mijas te keuren. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat de eigenaar zijn vergunning verliest als hij zijn dieren niet goed verzorgt.

Tip: Flamingo´s spotten

temperatuur Fuente del PiedraDe route tussen de ezelfarm en de historische stad Ronda is ronduit schitterend. Leuk dus om te combineren tijdens een dagtrip. Doe het echter liever niet in het hoogseizoen vanwege de intense hitte die op kan lopen tot boven de 46 graden.

 

Informeer bij de ezelfarm of er op het moment toevallig flamingo vogels bij het nabijgelegen meer in Fuente de la Piedra zijn. Als het seizoen goed is en het meer niet is opgedroogd, schijn je deze vogels goed te kunnen zien. Dit uitstapje is bijvoorbeeld leuk als je op een wat uitgebreidere rondreis door Andalusie bent.

Helaas, helaas is het ezelopvangcentrum van Nerja vanwege organisatorische redenen opgeheven…

nerja ezelopvang