Ronda

Tajo kloof Ronda

Ronda (35.000 inwoners) is één van de plaatsen in Andalusië die je gezien moet hebben! Het is een schitterende historische stad die heel bijzonder gelegen is op een steile rotspartij in een prachtig dal. De stad wordt in tweeën gesneden door een 150 meter diepe kloof, El Tajo. De rivier heet Gualdalevín en de stad heeft 3 bruggen. Dit zijn El Puente Viejo (uit 1616), El Puento Nuevo en el Puente Romano (ook wel Puente San Miguel genoemd). De ene kant van de stad met de oude Moorse medina heet simpelweg ‘La Ciudad’ en aan de andere kant ligt de wijk El Mercadillo. 

Tips

In Ronda kun je leuk winkelen. In hotel / restaurant El Polo naast de hoofdstraat eet je uitstekend ‘op niveau’ tegen een leuk bedrag. Het bovengelegen hotel is ook uitstekend en zeker de moeite waard. Nog een topper net buiten het centrum Restaurant Tropicana. Wel reserveren!

Natuur

ronda oude stad

De natuur aan alle kanten rond de stad is prachtig en bijzonder gevarieerd. Het gebied is daarom geliefd bij wandelaars en andere outdoor sport en recreatie liefhebbers. De weg die ten oosten naar Málaga loopt (via ‘El Burgo’) is bijzonder bochtig en loopt door een ruig natuurgebied (Sierra las Nieves). Net als de noordelijk gelegen directe weg naar Málaga, is dit een prachtige route, zeker voor liefhebbers van autorijden. Maar hou er rekening mee dat je er 2,5 uur over doet. Je kunt ook naar het zuiden richting Marbella rijden of rechtstreeks via Malaga.

Hou je van wandelen? Informeer dan of je kaarten kunt krijgen voor El Caminito de Rey, waar je kunt wandelen langs een spectaculaire kloof boven de rivier.

Wijnbodega´s

Door het uitstekende klimaat en de rijke natuur is de omgeving van Ronda ook erg geschikt voor wijnbouw en er zijn veel bodega´s gevestigd. Leuk om te bezoeken!

Bijzonderheden Ronda

Stierenvechtmuseum Ronda

Ronda is de bakermat van het stierenvechten. In het centrum ligt een grote arena met een museum. Er schijnt een mooie oude treinroute te liggen tussen Algeciras en Ronda, ook wel de struikroversroute genaamd, die langs 13 tussengelegen stationnetjes komt.

Sentinel de las Bodegas

Sentinel de las Bodegas

Nog wat tijd over? Dan is het dorpje Sentinel de las Bodegas een leuke tip. Dit schattige plaatsje is half in de rotswanden gebouwd en hierdoor heel speciaal. Sentinel is nog niet al te toeristisch maar je kunt er lekker lunchen. Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn…

Juridisch advies huis kopen Ronda

Uitzicht Ronda