Marbella

Marbella (Puerto Banus Marbella100.000 inwoners) staat al decennia bekend als de jetset bestemming van Spanje. De haven van Puerto Banus, het oude centrum met het ‘Plaza de Naranjas’, de dure merkwinkels en de vele golfbanen zijn populair. Ze trekken veel gefortuneerde toeristen en natuurlijk ook veel wannabee’s. Je moet er wel van houden want het echte ‘Spaanse gevoel’ is -buiten het oude stadscentrum ‘Casco Antiguo‘- wel wat ver te zoeken. En goed voor de beurs is een uitstapje naar Marbella uiteraard ook niet… De locatie van de stad is echter wel gunstig, relatief dicht bij Malaga airport, Tarifa & de Costa de la Luz, de enclave Ceuta in Marokko, Gibraltar en Ronda.

https://www.youtube.com/watch?v=n9KZGELKVis

Marbella jetset

Nikki beach-club MarbellaHet zal verder niemand verbazen dat je in deze stad aan de Costa del Sol goed kunt eten en shoppen. Dit laatste in de binnenstad of in het grote winkelcentrum La Cañada. Of je kunt gewoon lekker luieren op het strand of en trendy beachclub aandoen. Daarnaast zijn er uiteraard veel faciliteiten om te golfen. Aangezien het een behoorlijk grote plaats is, moet je wel weten waar je moet zijn als je gaat voor de ‘places to be’. Het strand alleen al bedraagt bijna 30 kilometer. Overigens liggen de allergrootste boten niet meer in Puerto Banus. Deze vind je eerder in een diepere, zuidelijkere haven richting Estepona waar tegenwoordig de allerrijksten wonen. Puerto Banus ligt wel een paar kilometer van het centrum.

Marbella in het nieuws

Marbella jetsetMarbella wordt overigens al jaren geplaagd door de juridische afwikkeling van het grootste corruptieschandaal dat het land ooit heeft gekend. Goed nieuws daarentegen is dat er waarschijnlijk flink geïnvesteerd gaat worden aan het uitbreiden en moderniseren van de Puerto Banus jachthaven.

Kijk voor meer Engelstalig nieuws over de regio Marbella-San Pedro op:

https://www.surinenglish.com/malaga/marbella-san-pedro/

  • De markt is op maandag en zaterdag ochtend.
  • Feria: tweede week juni
  • Taxi: 952 823 835

Juridisch advies huis kopen Marbella 

marbella