Benalmadena

Erbenalmadena pueblo is een wereld van verschil tussen Benalmadena Costa en Benalmadena Pueblo (in totaal 45.000 inwoners). Costa is druk, levendig met veel hoogbouw en massatoerisme. Pueblo daarentegen is klein, pittoresk, bijna te perfect gerestaureerd en -vooral buiten het hoogseizoen- een oase van rust. Prachtige witgekalkte huisjes, mooie fonteinen, netjes geplaveide kronkelstraatjes, een schattig kerkje en veel sinaasappelbomen maken het geheel compleet. Je zou hier bijna vergeten dat je aan de (westelijke) Costa del Sol bent.

Attracties Benalmadena

Selwo Marina BenalmádenaHet leukste aan Benalmádena zijn de vele attracties en parken die binnen deze gemeente liggen. Een leuk familiepretpark in een romantische, oude-kermis stijl is Tivoli. De attractie Selwo Marina in de deelgemeente Arroyo de la Miel is een populair dolfinarium en hiernaast ligt het leuke gratis stadspark Parque de la Paloma. Een andere leuke bezienswaardigheid is de kabelbaan (Teleferico) die je naar 800 meter hoogte brengt en een spectaculair uitzicht biedt over de Costa del Sol, Gibraltar en zelfs de Sierra Nevada.

Mariposario BenalmadenaVerder is er nog een vogelpark Garden of Eagels (Jardin de Aguillas) met het naastgelegen kasteel Castillo de Colmares. In de haven El Puerto Marina heb je ook nog het Sealife aquarium met reuzeninktvis Iker en een piraten mini-golfbaan. En alsof er nog niet genoeg entertainment is, heeft men er in de boeddhistische tempel Estupa de la Iluminación onlangs nog een vlindertuin geopend, Mariposario genaamd. Deze vlindertuin is één van de grootste van Europa.

Castillo Bil-BilMensen die liever rust en ontspanning willen tijdens hun vakantie in Benalmadena, kunnen zich terugtrekken op de golfbaan, lekker luieren in een spa, de botanische tuin El Muro bezoeken of een fijne boottocht maken op de Middellandse Zee. Er zijn zelfs speciale boottrips voor dolfijnen spotten. Ook kan men aan de kust het trouwlocatie en kasteel Castillo Bil Bil bezoeken voor een paar foto’s van de oude Arabisch-Andalusische architectuur.

Bijzonder hotel

In Pueblo ligt een schattig en goed betaalbaar Hotel La Fonda ook beschikbaar met bijzonder ruime kamers. De galerijen zijn gesitueerd om het zwembad en het mooie gebouw ademt een prettige sfeer uit. Het hotel is ontworpen door architect Cesar Manrique, die ook erg veel heeft ontworpen voor het Canarische eiland Lanzarote. In het hotel worden kookworkshops gegeven.

  • De markt van Benalmádena is op vrijdag ochtend.
  • Feria Benalmádena: half augustus
  • Rond 3 juni viert Benalmadena Pueblo het populaire katholieke feest van Corpus Christi met veel bloemenpracht.
  • Taxi: 0034 – 952 441 545
  • Kijk voor meer Engelstalig nieuws over Benalmadena en Torremolinos op: https://www.surinenglish.com/malaga/benalmadena-torremolinos/

Juridisch advies huis kopen Benalmadena (Costa del Sol)

Tivoli Benalmadena