Antequera

Cultuur- Antequeraen geschiedenisliefhebbers zullen dol zijn op Antequera (43.000 inwoners). Vanuit allerlei architectonische perioden staan er bouwwerken en kerken. Het grootste deel is echter ‘barok’ en het oude centrum valt onder monumentenzorg. Het is een leuk stadje om in rond te slenteren en er staat een oud kasteel in het centrum van de stad. Ben je van plan om een langere rondreis door Andalusie te maken? Sla Antequera dan zeker niet over.

Kenners beweren verder de Parador (staatshotel) één van de mooiste van Spanje is. Reserveren is noodzakelijk en kan via 0034 – 952 840 061 (wel prijzig).

Natuur Antequera

Natuur AntequeraAntequera ligt op een hoogvlakte aan de voet van de zogenaamde ‘Peña de los Enamorados‘ (Rots van de geliefden). In de buurt van de stad liggen drie mooie en goedbewaarde hunegraven van wel 4.000 jaar oud. Deze zijn onlangs officieel als monument erkend door de UNESCO. Ga je in het voorjaar? Dan zul je nog verrast worden door de groene en bloemrijke valleien in de omgeving.

El Torcal

Een El Torcal Antequeraandere bezienswaardigheid is het bijzondere rotslandschap El Torcal dat circa 13 kilometer verder ligt. Het is 150 miljoen jaar oud en er zijn verschillende wandelpaden door het landschap. Hiervoor moet je wel goed ter-been zijn. Hou sowieso rekening met goed schoeisel. De wandeltocht duurt ongeveer 1,5 uur en is behoorlijk spectaculair. Na enig klauteren heb je de prachtigste en meest bizarre aangezichten van rosten. Na afloop kun je jezelf trakteren op een lunch in de cafetaria of een souvenir uit de winkel. Schoolklassen en gewone bezoekers vinden achtergrondinformatie in het bezoekerscentrum.

Caminito del Rey

Stuwmeer bij Caminito del ReyTussen Antequera en Ronda ligt het groene ‘El Chorro’ gebergte met de beroemde El Chorro-kloof en El Caminito del Rey (Het Koningspad). De kaartjes voor deze spectaculaire wandelroute langs de rotswanden van de kloof boven de rivier kun je het best al maanden vooruit reserveren. Deze belevenis is tegenwoordig bijzonder populair. De één-richting wandeltocht duur tussen 3 en 4 uur. Het natuurgebied tussen Alora, Ardales en Campillos is niet alleen geliefd om te wandelen, te klimmen of het beoefenen van andere outdoor sporten, maar ook om te mountainbiken in de gevarieerde natuur of te kajakken in de grote (stuw)meren of rivieren.

Wolvenpark

Wolvenpark AntequeraOok in de buurt van Antequera bevindt zich het Lobo Park Antequera, een kleinschalig maar sympathiek wolvenpark, dat leuk is om te bezoeken. De rondleiding begint langs wat andere soorten dieren, niveau kinderboerderij. Dit is een onderdeel dat eigenlijk best uitgebreid zou mogen worden, want kinderboerderijen kom je in Andalusië praktisch niet tegen.

Dolmens

De oude graven, Dolmens, van Antequera zijn onlangs op de UNESCO werelderfgoedlijst gezet.

Juridisch advies huis kopen Antequera (Andalusie)

El Torcal in Antequera