Supermarkten en winkelen

De supermarktmeeste supermarkten in Nerja (en in heel Andalusië/Spanje) zijn van maandag t/m zaterdag geopend tot laat in de avond zonder siësta. Tijdens hoogseizoen zijn vele daarnaast voor het winkelen ook op zondag open. Het aanbod is heel breed en internationaal. Je kunt er dus gewoon Goudse kaas, pindakaas en vers bruin brood kopen. Ook zijn er steeds meer biologische, anti-gluten of anti-lactose producten verkrijgbaar (vooral in ALDI Torrox).

Supermarkten

Mercadona

Verse inktvis uit de supermarktMercadona is de beste en goedkoopste supermarkt van Nerja centrum en in het oosten aan de N340 zit sinds enige tijd een tweede filiaal. Vrijwel de meeste Nerjeños shoppen hier ook zelf. De prijs-kwaliteitverhouding is goed en het basisassortiment is uitgebreid. Mercadona in Calle San Miguel heeft een gratis parkeergarage die je vanaf het busstation kunt bereiken. De openingstijden van de Mercadona zijn van 9:15 tot 21:15. In de zomer is Mercadona in het oosten van Nerja ook op zondag geopend.

LIDL & ALDI

LIDLin Nerja kun je niet missen als je van de snelweg afslag Nerja neemt. Het concept van de Duitse prijsvechter is gelijk als in Nederland… Gelegen buiten het centrum met grote parkeerplaats en veel tijdelijk non-food aanbod. Klik hier voor speciale feestdagen van de Lidl (postcode Nerja is 29780). De standaard openingstijden zijn van 9:00 tot 21:30. In Torrox-Costa zit overigens concurrent ALDI.

Supersol

Voor meer importproducten kun je het best naar Supersol gaan (1 bij de oude brug en 1 in Capistrano, praktisch tegenover de Mercadona). Deze keten is wel beduidend duurder. De Supersol bij de oude brug aan het begin van Nerja heeft een eigen parkeergarage en nog een huishoudelijke winkel onder de supermarkt. Overigens zijn de goedkope ‘chino’ zaken hiervoor ook een goed alternatief.

Iranzo

Het grootste aanbod van importproducten vind je bij Iranzo supermarkt op de rotonde aan de hoofdweg. Deze winkel heeft ook een groot aanbod aan alcohol. Iranzo heeft een eigen parkeerplaats en het prijsniveau is ongeveer hetzelfde als dat van Supersol. Iranzo sluit tijdens siësta tijd.

Foodstore Andaluz (Jumbo)

In Calle Pintada vind je ook een Nederlandse supermarkt (‘Foodstore Andaluz‘) die veel goedgeprijsde producten van de Jumbo verkopen, van hagelslag tot kokosmelk en van stroopwafels tot Nederlands volkorenbrood. De eigenaren zijn zeer gastvrij en ook de Nerjeños zijn dol op deze winkel en de stroopwafels gaan als zoete broodjes over de toonbank.

In Algorobbo Costa is eveneens een kleine Nederlandse supermarkt gevestigd (vlak bij de Lidl) met de naam RiJo.

Winkelen

In de oude binnenstad van Nerja heb je verder volop kleine winkeltjes en boetieks. Calle Pintada, Calle Cristo en ook Castilla Perez zijn de hoofdstraten om te winkelen. Je hebt hier bijna nog geen franchisezaken en het winkelaanbod is gevarieerd. De meeste zaken sluiten wel tijdens de siësta.

Winkelcentrum El IngenioNog uitgebreider winkelen tijdens je vakantie kun je in winkelcentra als ‘El Ingenio’ in Torre del Mar vlak aan de snelweg met een enorme parkeerplaats (20 minuten van Nerja, geopend van maandag tot zaterdag van 10 tot 22). De prijzen liggen gemiddeld lager dan in Nederland. Natuurlijk kun je in de grotere steden volop winkelen in de grote winkelcentra. In Malaga is buiten de binnenstad Plaza Mayor een aanrader. Modern en met veel parkeergelegenheid.

Markt

Verse schapenkaas van de marktDe markt van Nerja wordt gehouden op dinsdagochtend, maar is relatief weinig vers voedsel. En op zondagochtend is er een rommelmarkt. De locatie is niet in het centrum maar op een speciaal terrein de berg op vanaf de rotonde naar Burriana strand. Het ligt op de route van de stadsbus.

Plannen voor het kopen van een huis in Nerja? Neem dan contact op met goede makelaar en advocaat.

Winkelen winkelcentra